Volgende week is het zover. Van 18 tot 22 april gaan 60 jonge mensen aan het werk om de “verduurzamingsopgave” van theorie naar praktijk te brengen, opleidingen te ontschotten en resultaatgerichter met elkaar samen te werken. En met werk bedoelen we echt WERK, want naast de leerervaringen moet er gesloopt, geïsoleerd, getimmerd, geïnstalleerd en vergroend worden. Echt werken, de handen uit de mouwen.

Onder de noemer van ”De Duurzame Werkplaats” is in aanloop naar deze week is door ARXlabs in samenspraak met het Graafschap College en AOC Oost een intensief en praktisch programma voor de leerlingen opgesteld. Met het renoveren van een kleine werkplaats aan de Ruurloseweg in Zelhem wordt verduurzamen in de praktijk gebracht. We nemen de bestaande situatie als waardevol uitgangspunt en kijken waar we kwaliteit kunnen toevoegen. We slopen alleen wat noodzakelijk is. En we zoeken een antwoord op de vraag: hoe kunnen de natuur en architectuur elkaar kunnen versterken?

Het ontwerp voor het te verduurzamen gebouw is klaar. Maatschappelijk betrokken ondernemers uit de bouw, de installatietechniek, groen en toeleveranciers hebben hun bijdrage geleverd of gaan dat nog doen door de inbreng van kennis, tijd, materiaal en materieel. Dank daarvoor!

5 praktijkdagen | 3 doelen | 60 leerlingen | 3 opleidingsrichtingen

Maandagmorgen starten we met een kop koffie, een kennismaking en de toelichting op de planning van de week. En dan D’RAN.

Wilbert EbbersWilbert Ebbers
ARXlabs
Projectleider De Duurzame Werkplaats

 

 

Lees meer over De Duurzame Werkplaats

LinkedInFacebookPinterestTwitterGoogle+<img src="http://arxlabs find here.eu/wp-content/plugins/add-to-any/icons/whatsapp.png” width=”16″ height=”16″ alt=”WhatsApp”/>EvernoteDelen
Share