bouwmee

ontmoet ARXlabs tijdens
Building Holland 2016

Onze wereld zit midden in de nieuwste industriële revolutie, waarbij technologie een steeds groter deel uitmaakt van elk facet van ons leven en de samenleving. De bouwsector kan en mag niet achterblijven in deze revolutie. Want het gaat hier om meer dan evolutie. Het is tijd voor radicale veranderingen! ARXlabs wil samen met u de bouwsector klaarstomen voor oplossingen voor morgen en overmorgen.

Wij initieren zelf innovatielabs of worden door derden gevraagd deze labs op te zetten. Een lab wordt bevolkt door labspecifieke deelnemers, vaste partners van ARXlabs en werkstudenten.

Innovatie Platforms

Samen met innovatieplatforms Stichting Pioneering, Holland Contech, BouwCampus, Spark Campus en StartUp Bouw zijn wij tijdens Building Holland te vinden op een gezamenlijke plein met veelbelovende start ups: Building Holland Innovation.

Innovatieagenda Bouwsector

Building Holland wil tijdens de editie 2016 deze partijen, die transitie en radicale innovatie in de bouw helpen versnellen, bijeen brengen onder de vlag “Building Holland Innovation”. De ambitie is om tijdens deze editie een innovatieagenda te presenteren en aan te bieden aan de sector en vertegenwoordigers van de ministeries van BZK en EZ.

Over deze onderwerpen en andere onderwerpen praten wij graag verder tijdens Building Holland van 22 t/m 24 maart in de RAI Amsterdam.

Dinsdag 22 maart

We zijn te vinden in de stand van Building Holland Innovation.

jan willem van de groep15.30 – 15.50 Nexus Stage The Buiding Industry and the Future of 3D printing
met ARXlabs collega Jan Willem van de Groep

De ontwikkeling van 3D printen in de bouw worden steeds meer zichtbaar. Er wordt vooral ingezet op de toepassingen van traditionele bouwmaterialen. De 3D printer biedt echter ook de mogelijkheid om te werken met hele nieuwe materialen of nieuwe dimensies van bestaande producten. LABB3D uit Rotterdam is een start-up die eerder liet zien wat er in de toekomst mogelijk is met geveltechnologie. Ze verassen u op deze beurs met nieuwe  ideeën over het printen van de gevelafwerking. Deze pioniers geven u een kijkje in de toekomst van 3D printen in de bouw.

Woensdag 23 maart

We zijn te vinden in de stand van Building Holland Innovation.

jan willem van de groep12:00 – 12:30 @ Mainstage Gaia – Het einde van de aannemer Over transitie, innovatie en industrialisatie? Met ARXlabs collega Jan Willem van de Groep

De bouwsector moet veranderen. Dat staat als een paal boven water. Als het roer niet radicaal om gaat heeft ze immers weinig antwoorden op de grote opgaven van de toekomst. De spullen worden te duur, zijn van inferieure kwaliteit en onvoldoende afgestemd op de behoefte van de gebruikers. Wie het roer moet omgooien is volkomen onduidelijk. Brancheorganisaties en overheden doen vertwijfelde pogingen om innovatieagenda’s op te stellen. Die zijn echter gestoeld op de opgaven van gisteren en vandaag. Hoe kan een nieuw sectormodel de basis vormen van de innovaties die nodig zijn voor de uitdagingen van de toekomst? Wie remt die vooruitgang en maakt zichzelf daardoor overbodig?

13:00 – 13:45 Expertlunch (besloten)

Zehnder organiseert voor een selecte groep genodigden een Expertlunch met Jan Willem van de Groep op stand 10.013. Toegang is enkel mogelijk op uitnodiging van Zehnder.

17:30 – 22:30 Side event: Green Tie Gala

Jan Willem van de Groep (ARXlabs & winnaar Green Tie Award 2015) reikt tijdens deze avond de ‘ABN AMRO Duurzame 50‘ award uit voor de meest duurzame persoon in de bouw 2016.

 

 

Donderdag 24 maart

We zijn te vinden in de stand van Building Holland Innovation.

alfonso wolbert11:30 – 12:00 @ Mainstage Gaia – Grensverleggend Ondernemen met ARXlabs collega Alfonso Wolbert

Alfonso Wolbert zal vertellen over Grensverleggend Ondernemen, dat betreft enerzijds letterlijk over de grens ondernemen; in zijn geval in China. Anderzijds gaat het over het grensverleggend ondernemen binnen zijn beroep als architect; het veranderen van de traditionele dienstverlenende rol van architecten naar een meer productgerichte, innovatieve en initiërende rol als architect binnen de bouwkolom.

jan willem van de groep14:45 – 15:10 @ Mainstage Gaia – College Tour Duurzame Energie – Round Table met o.a. ARXlabs collega Jan Willem van de Groep

“Wat voor duurzaamheid wil de klant? En welke stappen moet de bouwwereld hiervoor zetten?” Een round table gesprek onder leiding van dagvoorzitter Tom van ’t Hek en Manon Veldkamp. Gasten van deze round table zijn Jan Willem van de Groep en Lara Muller. Beide zijn een bron van inspiratie en innovators in de bouwsector.

 

 

Volg ons online

13 + 15 =

Jan Willem van de Groep

Jan Willem van de Groep

Founder

Alfonso Wolbert

Alfonso Wolbert

Founder

Wilbert Ebbers

Wilbert Ebbers

General Manager

Stendert de Vries

Stendert de Vries

Projectmanager

Maarten van Leeuwen

Maarten van Leeuwen

Marketeer, Concept Maker

ARXlabs op Building Holland 2016

Eind maart vond in de...
Lees meer

Innovatie in de bouw: Hoe veranderen we de bouw?

Het DNA van de bouw...
Lees meer
Share