RUIMTE-TRANSITIE

Een tweede leven voor leegstaande en leegkomende gebouwen en ruimte voor verrassende tijdelijke woningen.

Wanneer woningcorporatie Wonion wordt gevraagd om vorm en invulling te gaan geven in de huisvesting van statushouders in haar werkgebied gaat dat niet lukken in het reguliere aanbod. Huur of koop van tijdelijke huisvestingoplossingen binnen het bestaande aanbod is duur en veelal weinig duurzaam. Samen met ARXlabs ontwikkelen en realiseren zij, met het oog op het tijdelijke karakter, een uiterst flexibele en herbruikbare oplossing.

Het concept RUIMTE-TRANSITIE bestaat uit een aantal industrieel geproduceerde gebouwcomponenten voor de essentiële woonfuncties zoals verblijven, slapen, koken en wassen.
De flexibele, koppelbare componenten voorzien niet alleen in de fysieke woonfuncties, maar herbergen ook de geïntegreerde gebouwinstallaties. De componenten worden na de montage in het bestaande gebouw plug&play aangesloten en eventueel aangevuld met gebouw specifieke eisen zoals (geïsoleerde) scheidingwanden of vloeren.
Na de gebruiksperiode gaan de gebouwcomponenten retour naar de fabrikant. Deze zal, afhankelijk van onder meer de stand van de techniek, het gebouwcomponent upcyclen voor een 2e leven of de-componeren zodat onderdelen als waardevolle grondstof hergebruikt gaan worden.

Wilbert Ebbers

Wilbert Ebbers

General Manager

Contact over dit lab / Brochure aanvraag

3 + 13 =

Het aanbod van ARXlabs kan als a-typisch worden ervaren en dat is het ook. ARXlabs is van mening dat zij, samen met samenwerkende partners een beter en duurzamer product kan aanbieden tegen lagere kosten en in kortere tijd te realiseren.

Jan Willem van de Groep

Co-founder, ARXlabs

Share